Приредбата по повод .1-ви Април-Патрониот празник на училиштето, а воедно и одбележување на 70 ГОДИНИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ПРОБИШТИП  се оддржа на секундарниот плоштад пред гимназијата.