Истакнати ученици:Теона Денчевска

Освоено III место на 55 тиот Државен натпревар на млади истражувачи во Македонија „Науката на младите“

Успешна приказна

Теона Денчевска го освои III-то место на 55- тиот Државен натпревар на млади истражувачи во Македонија „Науката на младите“ во организација на Народна техника, https://www.facebook.com/sounnborceprobishtip/posts/1054244854776965?__tn__=-R

Вредно да се истакне е и учеството на ученичката Теона Денчевска на прoмотивниот настан, организиран во рамки на националниот проект This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., одобрен и подржан од страна на Северно-атлантската алијанса (НАТО пактот) по повод одбележување на 70 годишнината од формирањето.

Врз основа на аплицирањето на конкурсот објавен од страна на МОН, оваа ученичка учествуваше на летниот камп во Црна Гора организиран од NATO@70

Член на првата петорка и предводник на екипата која под менторство на професорот Југослав Јакимовски го освои второ место и сребрениот пехар на Републичкиот натпревар во кошарка за средни училишта за учебната 2018/2019 година.

14015 858597217517642 7279657314621642030 n

Теона Денчевска е одлична ученичка во гимназиско образование, природно-математичко подрачје, комбинација А.

 

Податоци за менторот

66130040 2740466412694035 3665181651383615488 o