70 ГОДИНИ

СОУ "Наум Наумовски-Борче"-Пробиштип
Wednesday, 01 April 2020 11:08

Тема бр.IV: Стопанско-географски карактеристики на Р.Македонија; Наставна содржина: Овоштарство и лозарство

Напишано од
Rate this item
(1 Vote)

Што опфаќа овоштарството, какви видови на овошје постојат според климатските услови и според видот на плодот, каде се разместени одредени видови на овошје. Што опфаќа лозарството каква традиција има населението во одгледувањето на виновата лоза и кои се главните произвотствени лозарски реони

Прочитано 527 пати
Најави се за да пратиш коментар