70 ГОДИНИ

СОУ "Наум Наумовски-Борче"-Пробиштип
Wednesday, 06 May 2020 08:34

Јас и Другите - социјална етика

Напишано од
Rate this item
(0 votes)
За учениците од III-3! Ја почнуваме новата тема- Социјална етика и лекцијата Јас и Другите (стр.219-225). Во оваа лекција имате дистинкција во значењето на зборовите ближен и близок. Од етички аспект е направена анализа на нашето лично однесување кон другите. За дома: протолкувајте ги мислите во лекцијата од познатите етичари, со особено внимание прочитајте го текстот на Павао Вук-Павловиќ - 4 вида на луѓе;
Прочитано 540 пати
Најави се за да пратиш коментар