70 ГОДИНИ

СОУ "Наум Наумовски-Борче"-Пробиштип
Friday, 22 May 2020 09:32

конфликти - избегнување, разрешување, совладување

Напишано од
Rate this item
(0 votes)
Конфликтите се нешто секојдневно во нашето однесување кон другите луѓе. Тие настануваат најчесто од две причини: недоволната размисла пред нешто да направиме; и недоволната емпатичност при однесувањето кон другите. Лекцијата ви нуди едно пооствестување за тоа како треба да ги избегнуваме, совладуваме, разрешуваме конфликтите. Прочитајте, размислете и покажете со пример за тоа како вие се однесувате при конфликт?!
Прочитано 711 пати
Повеќе во оваа категорија: « Јас и Другите - социјална етика
Најави се за да пратиш коментар