70 ГОДИНИ

СОУ "Наум Наумовски-Борче"-Пробиштип

20768271 493164881035252 3071098301976466574 n

Учество на наша ученичка Радмила Мишева на меѓународен натпревар по Народна техника под менторство на професорот по Хемија Драги Станојковски ,кој се одржа во Србија, Зрењанин од 29 до 30 јуни 2017 на Електротехничкиот факултет. 
На натпреварот учествуваа преставници од Србија,Хрватска , Босна и Херцеговина , Словенија ,Бугарија , Црна Гора , Романија и Македонија.
Од Македонија беа избрани тројца преставници кои ја преставуваа нашата земја , меѓу кои од средно училиште од земјава беше преставник само нашата ученичка.На меѓународниот натпревар имаше трочлена комисија составена од универзитетски професори.Ученичката одлично ја престави земјата , а воооедно и нашето училиште и се врати со добиена 
Специјална награда за најиновативен проект во југоисточна Европа и признание

Учество на наша ученичка Радмила Мишева на меѓународен натпревар по Народна техника под менторство на професорот по Хемија Драги Станојковски ,кој се одржа во Србија, Зрењанин.

20768271 493164881035252 3071098301976466574 n CROP
РАДМИЛА МИШЕВАIV1

Нашата ученичка Радмика Мишева  освои специјална награда и признание  за најиновативен проект во југоисточна Европа.

Спортски успеси

Ученичките во спортската гимназија при Соу Наум Наумовски-Борче, Викторија Варадинова и Јована Арсова учествуваа на Светскиот WAKO куп во кик бокс во Римини,Италија и освоија медали во своите категории. 
Викторија Варадинова освои сребрен медал во категорија kicklight до 65 килограми, а Јована Арсова бронзен медал во kicklight до 55 килограми.

19366436 614391098760237 5981156028516939149 n CROP
IВИКТОРИЈА ВАРАДИНОВА Спортска& гимназија

Нашата ученичка од спортска гимназија Викторија Варадинова освои сребрен медал во категоријата kicklight до 55 килограми